Serviceliften - soms spijzenliften, kleingoederenliften, microliften of horecaliften genoemd - worden vooral in restaurants, hotels, cafés, verzorgingscentra, apotheken, bibliotheken, laboratoria en ziekenhuizen toegepast.
De servicelift is een ideaal transportmiddel voor uw gerechten, vaat/korvenrekken, glaswerk en dergelijke, om deze snel en makkelijk van en naar een andere verdieping te brengen.
Voordelen van een servicelift:
- effectievere routing
- effectievere inzet personeel
- meer aandacht voor klanten
- veiligere inzet personeel (Arbo wetgeving traplopen; 1 hand voor leuning, max. 6 kg in andere hand)
- zowel besparing als omzetverhoging
De juiste liftoplossing voor uw specifieke situatie is altijd maatwerk. In ons advies worden dan ook altijd de volgende punten meegenomen:
- routing/locatie in de keuken
- toepassingswensen (spijzen, vaat, scheiding warm/koud, etc.)
- maatvoering van uw horecaservies of gewenste gastronorm-indeling (GN2/1, GN1/1, etc.)
- samenstelling menukaart (bepaling warmtebrug, verwarmd bodemschap, etc.)
- HACCP-normen en Arbo-wetgeving
- bouwkundige mogelijkheden (bijvoorbeeld monumentaal pand)
Afhankelijk van bovenstaande, met uiteraard in achtneming van de HACCP-normen, zijn er de volgende extra uitvoeringsmogelijkheden:
- uitneembare tussenschappen
- cabineafsluiting
- warmtebrug en/of verwarmd bodemschap in de cabine
- verlichting
- RVS deuren en cabine
- glazen deuren
- guillotine deuren
- zelfdragende schacht bekleed of onbekleed
- schachtconstructie geschikt voor glazen beplating
- geschikt voor explosie gevoelige omgeving
- een deur op vloerniveau (wel of niet in combinatie met een cabine op borstweringhoogte)
- deuropeningen kunnen doorgaand, enkelzijdig en/of overhoeks worden uitgevoerd
- machinekamer boven of beneden of naast de liftinstallatie (ruimteafhankelijk)
- hogere snelheid mogelijk tot 1 m/s